Sünnet Ne Zaman Yapılmalıdır
Doğumdan itibaren yapılabilir.Ancak yeni doğan bebeğin sağlık durumunun açıklığa kavuşması için ,doğuştan önemli bir rahatsızlığının olup olmadığının açığa çıkması için bir hafta beklenmesi tavsiye edilir.
7.günden itibaren 3 yaşına kadar rahatlıkla yapılabilir. Yaygın görüşe göre 3 yaş ile 5 yaş arası doktor ve aile birlikte karar vermelidir.Bizim önerimiz doğumdan itibaren 7.günden sonra ilk üç ay içinde yapılmasıdır.

Bazı doktorların ısrarla üzerinde durduğu fallik dönemde sünnet ve ileriki yıllarda psikolojik etkilenme bağlantısını ortaya koyan akademik bir çalışma yoktur. Yani, 3-5 yaş aralığında sünnet edilen çocukların ileride karşılaştıkları psikolojik sorunları, 7 yaş ve sonrasında sünnet olanlarla karşılaştıran bir çalışma yoktur. Sünnet yaşının, uzun dönem etkilerini araştıran 2012 tarihli bir makale, 7 yaş sonrası sünnet olan çocukların, 7 yaş öncesi sünnet olanlara oranla daha fazla cinsel sorunlarla karşılaştığını göstermiştir (Cüceloğlu EA, ve ark: Sünnet Yaşının Erken Boşalma Üzerindeki Etkisi. Türk Psikiyatri Dergisi. 2012; 23(2): 99-107). Bu araştırmada, 7 yaşından sonra sünnet olan çocuklarda ileride erken boşalma görülme oranı daha yüksek bulunmuştur. Araştırmacılar, sünnetin 7 yaş öncesi, mümkünse doğumdan sonraki ilk 3 yıl içerisinde yapılması gerekliliğini vurgulamışlardır.

Tıbbi yönden de şüphesiz bebeklik çağı, ilk ay veya aylar hem idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak,hemde yara iyileşmesinin sorunsuz olması yönünden kaçırılmamalıdır.Eğer bu dönem kaçırıldıysa 7-8 yaşa kadar yaptırılmaya çalışılmalıdır.

 
Sünnet olanda doğumdan itibaren 7. gün yapılmasıdır.Efendimiz (SAV) torunlarını doğumdan itibaren 7.gün yaptırdığı rivayet edilmektedir.
Yahudiler çocuklarını doğumdan itibaren 8.gün sünnet ettirmektedir.Hz İsa'nında 8.gün sünnet olduğu bildirilmektedir.(https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/304459)
Bizim kliniğimizde doğumdan itibaren bütün yaş gruplarına sünnet yapılmaktadır.