-Bölgesel uyuşturma yapıldığından sünnet işlemi sırasında çocuk ağrı duymamıştır,sadece dokunma hissini algıladığından psikolojik korkusu nedeniyle ağlamış olabilir. Lokal anestezinin etkisi 2 saat kadar sonra azalacağından 2-2,5 saat sonra ağrı duymaya başlayabilir.Bu ağrıda başladığı andan itibaren yaklaşık 1-2 saat sürebilir.Bu süreler ortalama rakamlardır,her çocuğa göre değişebilir.
-Sünnetten sonra doktorunuzun tavsiyesine göre ağrı kesici şurubunu içiriniz.
-Sünnet sonrasında minik kanamaların veya bezine,çamaşırına bulaşmış kanın bir önemi yoktur, ancak sızıntı şeklinde uzun süre akarak devam eden bir kanama varsa hekiminize başvurunuz.
-Sünnet sonrasında bölgesel uyuşturmaya bağlı bir miktar şişme olması normaldir.Endişelenmeyiniz.
-Pipi derisinde sünnetten önce darlık ve yapışıklık olan çocuklar da pipi başında uzun süre morluk,sulanma ve kabuklanma olabilir, endişelenmeyiniz.Penis başındaki sulanma ve kabuklanma sünnet yarasına göre biraz daha uzun zamanda iyileşir,bu normaldir.
-Sünnet sonrası kilolu çocuklarda ya da pubal yağlanmanın fazla olması nedeniyle pipi içeri kaçabilir endişelenmeyin.Bu normaldir.Buna gömük penis denir.Buranın temizliği yapılırken sünnet yarası tamamen iyileştikten sonraki dönemde banyo sırasında, kasıktan bastırılarak pipi dışarı çıkarılmalı ve sabunlu bezle hafifçe bastırılarak silinmelidir.Böylece orada ter,kir,yağ birikmesi önlenmiş olur.
-Sünnet sonrası pubal yağlanma nedeniyle içeri kaçan pipiler de sünnet derisi az kesilmiş gibi görüntü verir. Endişelenmeyiniz, ergenlik döneminde pipi dışarı çıkacağından sünnet derisi yerine oturmuş olacaktır.
-Sünnet sonrası üzerine dar olmayan kıyafetler giyebilir, her şey yiyip içebilir, tuvalete gidebilir, yürüyebilir,doktorunuzun söylediği gün banyo yapabilir.
-Banyo zamanı kullanılan malzemelere göre 3.-7. gün arasındadır.Doktorunuza ne gün banyo yapacağınızı sormalısınız.
-Sünnet sonrası çocuklara normal davranışlar sergileyelim, aman acır, kanar, yürüme,tuvalete gitme, az ye, elbise giyme gibi endişe ve korku uyandırıcı tavsiyelerden ziyade,“Dikkatli ol ancak yürüyebilir, tuvalete gidebilirsin” gibi cesaretlendirici ve rahatlatıcı önerilerde bulunmak anlamlı olacaktır.
-Oluşabilecek soru ve sorunlarınız da sünnet işlemini yapan hekiminizi arayınız.Sünnet sonrası ilk bir hafta değişik sebeplerle kullanılacak her türlü ilaç ve tıbbi girişim için doktorunuzu haberdar ediniz.